Music in the soul can be heard by the universe. Lao Tzu

Muziek maken zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn, net zoals naar muziek luisteren. Het is jammer dat er onzekerheid over bestaat, of dat het nog wel als luxe wordt gezien. Iets extra's en niet voor iedereen weggelegd.
Maar muziek maken kan bijdragen aan ieders ontwikkeling en iedereen is op zijn unieke manier muzikaal, het is geen vaststaand talent.
Ik hoop met mijn schrijven, workshops en talks bij te dragen aan inspiratie, vertrouwen en meer plezier in musiceren. Juist de nadruk op het hart zorgt voor meer gevoel en plezier. En voor een betere samenwerking met de motoriek. Het hoofd is voor bepaalde momenten wel nodig maar kan ook in de weg zitten.
Ik geniet ervan om (amateur)musici te helpen om hun muzikale zelf te laten ontdekken. En natuurlijk om mensen te raken met mijn eigen muziek en verhalen.

Ik ben uitvoerend muzikant, verteller inmiddels ook sinds mijn laatste project, auteur, workshopleider en spreker. Daarnaast heb ik 20 jaar lang saxofoonles gegeven en de Saxschool Utrecht Leidsche Rijn opgericht.
Ik geef workshops aan amateurmusici, aan orkesten en aan docenten muziek. Orkesten en amateurmusici coach ik op het spelen vanuit je hart dat wil zeggen interpretatie, creativiteit, samenspel en podiumpresentatie. Ook geef ik workshops over ademhaling aan blazers.
Mijn workshops voor docenten gaan over creatieve werkvormen en over waarom je lesgeeft en hoe je dat kunt communiceren naar de buitenwereld. Om zo jouw inspiratie te vinden en een succesvolle praktijk op te bouwen.

Wij zijn allemaal op ons eigen unieke wijze muzikaal en we kunnen onze muzikaliteit bovendien ontwikkelen. En aangezien we allemaal een hart hebben, kunnen we ook spelen vanuit het hart. Maar soms zit het hoofd in de weg, of weet het lichaam nog niet goed weet hoe de juiste bewegingen te maken. Een juiste manier van oefenen en van begeleiding kunnen je hierbij helpen zodat je steeds vrijer kunt gaan spelen.
Tips voor het musiceren zijn te vinden in het e-boek Spelen vanuit je hart. Ook vertel ik hierin over muzikaliteit, creativiteit en luisteren naar muziek.

Omdat docenten zo ontzettend belangrijk zijn voor het musiceerplezier van de amateurmuzikant, heb ik het boek Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt geschreven. Met als achterliggend doel dat wij docenten effectiever en met meer plezier (voor cursist én docent) onze lessen kunnen vormgeven. Klik hier om dit boek te bestellen