Floor Wittink

Ik ben saxofoniste en heb bij Johan van der Linden mijn Masters diploma klassiek saxofoon behaald.

Na mijn studie heb ik in vele projecten gespeeld variërend van kamermuziek, symfonische muziek tot muziektheater. Ik heb gespeeld bij met onder andere het Esquire Saxofoonkwartet, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Opera, de band Jaghaa en verschillende pianisten.

Momenteel geef ik kamermuziekconcerten in huiskamers en kamermuziekpodia.

Sinds 1996 geef ik parttime saxofoonles. Ik heb gewerkt bij onder meer Muziek- en Dansschool Heiloo, Muziek- en Dansschool Amstelveen en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Ik heb verschillende workshops Creative Music Leading gevolgd, onder andere in the Guildhall School of Music in Londen. Deze workshops heb ik gegeven binnen de muziekschool maar ook aan verschillende organisaties.

Ik heb de Saxschool Utrecht Leidsche Rijn opgericht. Deze school biedt naast saxofoonlessen voor jong en oud ook workshops en tips voor ervaren spelers. Verschillende workshops geef ik nu ook aan andere blazers en instrumentalisten zoals de workshops Optimale Ademhaling en Spelen vanuit je hart.
In 2012 begin ik met het schrijven van blogs: over musiceren en over saxofoon spelen. Een aantal blogs is samengevoegd in de e-boeken Blow your mind voor saxofoonspelers en Spelen vanuit je hart voor (amateur)musici.
In 2017 kwam mijn boek Hoe je als docent een bloeiende lespraktijk opbouwt uit over cocreatief lesgeven en met voorbeelden uit eigen lespraktijk.