Floor Wittink

In 2002 behaalde Floor Wittink haar Masters diploma klassiek saxofoon bij Johan van der Linden. Na haar studie speelde zij in vele projecten, variërend van kamermuziek en symfonische muziek tot muziektheater. Zo speelde Wittink onder andere met het Esquire Saxofoonkwartet, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Opera, de band Jaghaa en in duovorm met verschillende pianisten.
​In 2019 starttte Floor haar project  Misschien wisten zij alles: een vertelconcert waarin zij verhalen van Toon Tellegen combineert met klassieke muziek.

In 2015 richtte zij de Saxschool Utrecht Leidsche Rijn op: vanuit een jarenlange ervaring als saxofoondocent wilde Floor Wittink haar visie op het muziekonderwijs beter vorm kunnen geven, met als doel om zoveel mogelijk mensen het plezier van musiceren te laten ervaren en ieders eigen muzikaliteit zo goed mogelijk te helpen ontwikkelen. De Saxschool Utrecht Leidsche Rijn biedt naast saxofoonlessen voor jong en oud ook workshops en tips voor ervaren spelers. Er werken verschillende docenten, ieder vanuit zijn eigen specialisatie.

Spelen vanuit je hart is een ander initiatief dat Floor oprichtte: een platform dat tips en workshops biedt voor amateurmusici en docenten. In muzieklessen wordt aandacht besteed aan het spelen van je instrument en aan het begrijpen van de muziek, maar hoe kun je de muziek nu echt van jou maken? Ze schreef er een boek over: Spelen vanuit je hart is als e-boek verkrijgbaar en staat vol met praktische tips voor het spelen vanuit je hart. Deze tips helpen je bij het spelen met gevoel, met omgaan met zenuwen en met het instuderen van muziek. Daarnaast biedt het een verfrissende kijk op muzikaliteit, creativiteit en luisteren naar muziek. Floor Wittink geeft ook workshops aan amateurmusici, ensembles en orkesten over dit onderwerp.

Aangezien ademhaling de schakel is tussen lichaam en gevoel, geeft Floor ook workshops Optimale ademhaling voor blazers. Ze heeft oefeningen uit deze workshops vastgelegd die samen met uitleg over de werking van ademhaling en ademsteun te koop zijn via haar website.

Onlangs kwam bij Het Schrijversportaal haar boek Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt uit, geschreven voor docenten instrumentaal onderwijs. Het boek bespreekt co-creatief lesgeven, hoe je als docent het beste uit jezelf en uit je leerling kunt halen en het is aangevuld met inspirerende voorbeelden uit eigen praktijk