Over de ademhaling geef ik workshops aan blazers.
Belangrijke oefeningen en uitleg die aan bod komen in de workshops heb ik samengevoegd in het onderstaande produkt.

OPTIMALE ADEMHALING - (AUDIO) OEFENINGEN EN UITLEG OVER DE ADEM EN ADEMSTEUN VOOR BLAZERS

Door het werken met de audio-ademhalingsoefeningen wordt je lichaam bewust van de adembeweging en wordt er ruimte gemaakt voor een natuurlijke ademhaling. De uitleg en oefeningen geven je meer inzicht in hoe de ademhaling en de ademsteun werkt.
Bij de audio oefeningen vind je een begeleidende PDF met uitleg over de werking van de ademhaling en ademsteun. Ook zijn er extra oefeningen beschreven.
Eén van de oefeningen is
hier te beluisteren op Youtube

Klik hier voor bestellen

Gerard Zuyderhoff
'Met groot plezier beluisterde ik de ademhalingslessen van Floor Wittink. Haar eigen manier om de adem voor blazers te behandelen op basis van de Feldenkrais Methode kan ik als Feldenkrais Practitioner en als basklarinettist van harte aanbevelen. In deze lessen beluister en ervaar ik een uitnodigende houding ten opzichte van de adem, zodat deze als een vrij bewegend instrument zijn functie in de muziek kan waarmaken.'
Ron Schoenmaker, amateursaxofonist
'Wat ik goed vind is dat je de complete (buik, flanken en borst) ademhaling uitlegt en je niet beperkt tot alleen de buikademhaling. Ik had mij in de loop der jaren daarin teveel beperkt en kreeg er zelfs lichamelijke klachten van. Mijn toon (speel veel sopraansax in oude stijl jazzgroepjes) vond ik niet goed genoeg en ik ging me toeleggen op techniek en materiaal. Daar ben ik nu tevreden over. Ik heb met deze oefeningen de missing link gevonden en het geluid gaat nu de goeie kant op! Dus Floor mijn dank dat je dit in zo’n detail hebt uitgewerkt.'
S.Best
'Deze ademhalingsoefeningen hebben mij geholpen om een groot geluid met veel lucht en rijk aan boventonen te produceren uit mijn sax'
Jelle
'Jouw ademhalingsoefeningen hebben mij geholpen in het verbeteren van mijn klank. Ik doe de oefeningen nog steeds op heel regelmatige basis, bijvoorbeeld als warming up naast het vele spelen/studeren. Daardoor blijf ik progressie boeken. Erg fijn, dank voor je hulp!'
Els Ovink, amateurmuzikant
'Ik heb de eerste oefeningen al gedaan, en direct al een verbetering te merken. Wat ik bijzonder vind, is dat het uitgangspunt sterk op de yogavorm lijkt die ik beoefen, waarin de ademhaling vanuit het middenrif ook het centrale deel van de oefeningen is, om zo je hele lichaam sterker en leniger te maken.'