Erni Bodegraven, amateursaxofonist

"Floor heeft veel te vertellen, maakt de verbinding tussen westers en oosters denken én houdt het praktisch. Ik heb weer veel geleerd!"

Froukje Anne Karsten, amateursaxofoniste

Eindelijk begreep ik wat er wordt bedoeld met ademsteun. Tot nu toe kreeg ik wel regelmatig commentaar, maar niet de handvatten om er wat mee te kunnen doen.

Norbert, amateurmuzikant

“Er zijn zeker een aantal belangrijke dingen die ik heb “ingebouwd” in mijn oefenen en spelen. De belangrijkste dingen zijn de concentratie en mentale voorbereiding op het spelen van de eerste noot en daarna de rest; het oefenen van stukken met verschillende ritmes, tempo’s en accentuering; meer ontspannen improviseren vanuit het idee dat alles goed is zolang het maar vanuit een bepaalde bedoeling voortkomt."

Dea Boom, amateurmuzikant

"De workshop van Floor was leuk en gezellig. Ze legde goed en duidelijk uit en er was genoeg individuele aandacht. Ik heb veel geleerd over ademsteun en voel nu veel beter waar mijn adem allemaal heen kan gaan in mijn lichaam. Top!" 

Wim Klaver
Afgelopen zondag een bijzonder leuke en nuttige workshop gehad met Floor Wittink en Beemsters Fanfare. We zijn er allemaal weer eens duidelijk op gewezen dat muziek maken veel meer kan zijn dan alleen naar de dirigent kijken en je eigen partij zo goed mogelijk spelen. Dingen die we diep van binnen wel weten, maar waar we ons eigenlijk constant bewust van zouden moeten zijn. Floor heeft ons daar met aanstekelijk enthousiasme mee geholpen!”
Amateurorkesten/ensembles


​De magie van muziek maken laten ervaren, dat is wat ik het allerleukste vindt. Ik geef workshops Spelen vanuit je hart (over interpretatie, samenspel en op een improviserende manier van blad spelen) aan amateurorkesten en ensembles.

Ademhaling is vaak lastig om de tijd voor te nemen, maar wel een belangrijke schakel tussen lichaam, muziek en gevoel. Aan blaasorkesten en in losse workshops spijker ik blazers bij in de Optimale ademhaling

Muziekscholen en collectieven

​Ik vind het ontzettend leuk om te vertellen over mijn nieuwe boek Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt​. Daarnaast zorgt uitwisselen met elkaar ervoor dat we van elkaar kunnen leren en ons ook bewust worden van de verschillen. Zo kunnen wij als beroepsgroep scherp blijven en vernieuwen.
 ​

Neem contact met mij op om de mogelijkheden en wensen te bespreken.
Workshop Spelen vanuit je hart, Beemster Fanfare


Workshop Spelen vanuit je hart, Beemster Fanfare